12. Descopera 16 Aplicatii Utile Specialistilor In Marketing Online

Dacă ești genul de persoană mai tech-savvy căreia îi place să își optimizeze cât mai mult munca prin intermediul tehnologiei, atunci aplicațiile din acest articol ar trebui să te încânte.

În acest domeniu foarte agitat și veșnic în schimbare, e important să te folosești de cât mai multe tool-uri care să îți ușureze workflow-ul, așa că am selectat câteva aplicații (gratuite sau cu versiuni gratuite suficient de cuprinzătoare) care să te ajute la monitorizarea site-ului, a campaniilor și a proiectelor + câteva dedicate creatorilor de conținut și time managementului. Sfatul nostru este să testezi cât mai multe dintre ele și să le păstrezi doar pe cele care te și ajută, în funcție de categoria care te interesează:

  1. Performance Marketing
  2. Social Media & Content
  3. Time Management & Productivitate

Deși la unele dintre ele nu ai posibilitatea să folosești toate opțiunile prezente pe desktop, îți recomandăm să îți instalezi pe smartphone următoarele aplicații specifice marketingului online și să te lași sedus de marea de posibilități care vor apărea în viața ta (profesională):

Performance Marketing

1. Google Analytics – O aplicație care îți face un sumar al celor mai importante informații de pe site: date despre numărul vizitatorilor, orașe, ore, mobile vs desktop, conversii (comenzi online, leaduri), rapoarte de ecommerce, etc.

Descarcă aplicația pentru:

2. Google Ads – Nu se pot folosi toate opțiunile din varianta de desktop, însă te ajută la analizele și modificările importante: opriri de campanii, grupuri, cuvinte cheie, anunțuri, modificări de buget sau de CPC.

Descarcă aplicația pentru:

3. Facebook Ads Manager – Statistici despre performanta campaniilor și a diverselor ad-uri din cont. Nici aici nu se pot face multe modificări, este o aplicație folosită mai mult pentru un overview al campaniilor și modificări minore (dar importante).

Descarcă aplicația pentru:

 

4. Facebook Analytics – Față de Facebook Ads Manager, aplicația dedicată Analytics oferă date mult mai complexe și segmentate + posibilitatea de a crea rapoarte customizate.

Descarcă aplicația pentru:

Social Media & Content

5. Facebook Pages Manager – Dacă administrezi o pagină de Facebook, această aplicație de ajută să analizezi performanța postărilor (pe care le poți edita, șterge sau programa) și să răspunzi rapid la mesaje și comentarii, fără a exista riscul să apară numele contului tău personal.

Descarcă aplicația pentru:

6. Google My Business – recomandată celor care administrează un business în offline și au o locație fizică. Aplicația te ajută să vezi rapid recenziile, să potezi oferte și mesaje către comunitate și să faci modificări rapide ale datelor care apar în Google Maps.

Descarcă aplicația pentru:

7. Repost: For Instagram – Instagram nu oferă posibilitatea să dai share în feed-ul propriu la postările altora (doar în story). În cazul în care vrei să faci asta, te poți folosi de aplicații precum Repost, care permit și inserarea sursei de la care ai preluat conținutul.

Descarcă aplicația pentru:

8. Youtube Studio – Ideal pentru creatorii de conținut pe Youtube. În cadrul aplicației, poți vedea toate statisticile video-urilor tale, comentarii și engagement. Plus posibilități basic de edit, atunci când ai ceva de modificat rapid.

Descarcă aplicația pentru:

9. Canva: Graphic Design & Video – Una dintre cele mai pe val aplicații din ultima vreme. În Canva te poți folosi de template-uri pentru a crea rapid bannere, video-uri și imagini pe care să le folosești pe platformele de social media și nu numai.

Descarcă aplicația pentru:

10. Canva: Stories Editor & Maker – asemănătoare cu cea de mai sus, însă axată pe crearea conținutului adaptat pentru story-uri.

Descarcă aplicația pentru:

 

11. Hootsuite – în cazul în care administrezi conținutul de pe mai multe rețele (Facebook, Instagram, Linkedin, Youtube, Twitter), Hootsuite te ajută să ai toată informația la un loc.

Descarcă aplicația pentru:

12. Linkedin – mai mult decât o platformă pentru recruiteri și job seekers, Linkedin te ajută să intri în contact cu oamenii valoroși din industrie. Plus că dacă te-ai săturat de pozele cu pisici de pe Facebook și de cele glam de pe Instagram, Linkedin e locul perfect unde te poți dezvolta, atât profesional, cât și personal.

Descarcă aplicația pentru:

Time Management & Productivitate

13. Asana – Atunci când taskurile se adună și începi să încurci deadline-urile, Asana îți poate veni în ajutor. Poți sorta informațiile pe proiecte, adăuga deadline-uri, oameni responsabili sau perioade de recurență.

Descarcă aplicația pentru:

14. Boomerang Mail – Această aplicație e o binecuvântare în lumea celor care primesc multe mailuri. E cunoscut faptul că îți poți pierde rapid concentrarea când ești întrerupt, așa că prin Boomerang poți lua pauze de la mail pentru un interval de timp setat de tine. Un alt plus este faptul că îți poți programa emailurile, ca să nu îți deranjezi colegii, clienții sau partenerii cu mailuri nocturne.

Descarcă aplicația pentru:

 

15. TimeOut (doar pentru desktop) – După multe ore în fața ecranului, începi să ai dureri de ochi, cap, spate și suflet. De aceea, pauzele scurte și dese sunt obligatorii, dacă vrei să ai grijă pe termen lung de tine și de productivitatea ta. Time Out îți dă remindere și îți blochează ecranul la intervale stabilite de tine, cu posibilitatea de a le amâna dacă faci ceva care chiar e urgent.

Descarcă aplicația pentru:

16. Headspace – Varianta free oferă o serie de meditații care te pot ajuta să vezi lucrurile mai clar, să te poți concentra mai bine și să te trezești mai odihnit și plin de energie.

Descarcă aplicația pentru:

 

Există riscul să te supraaglomerezi dacă le vei folosi pe toate, de aceea ține minte un singur lucru – Simpler is always better. Testează-le și păstrează-le doar pe cele care te ajută. La fel și cu notificările, lasă-le activate doar pe cele mai importante, altfel s-ar putea să o iei razna de la atâtea beep-uri.

Acest articol face parte din seria 30 De Zile De Marketing Debordant. În următorul articol vorbim despre 3 dintre cursurile de certificare în marketing online.

Pentru informații relevante din domeniu, urmărește-ne pe Facebook și/sau Instagram.

Autorul articolului:
Cătălina Mărușter

Chief of Doing Things @Debordant. Îndrăgostită iremediabil de digital marketing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *