Campanii Facebook Ads Pentru Imobiliare

Dacă te ocupi cu administrarea campaniilor Facebook Ads în domeniul imobiliar, probabil ai observat că în ultimele 2 luni setarea acestora s-a schimbat radical.

Pentru a-și proteja utilizatorii de discriminare pe baza diverșilor factori, precum vârstă, sex, interese și locație exactă, Facebook a introdus categoriile speciale de reclame în 4 domenii: imobiliare, credite, angajare și politică.

În acest articol vom discuta în detaliu despre opțiunile tale pentru a crea campanii de succes, chiar și cu restricțiile introduse în platformă.

Când trebuie să setezi opțiunea de Special Ad Category?

În orice situație în care creezi campanii de promovare în domeniul imobiliar este mult mai bine să declari acest lucru de la bun început, decât să aștepți până te anunță platforma.

Dacă tu nu consideri că ad-urile tale intră în această categorie, dar Facebook-ul recunoaște că te încadrezi aici, vei ajunge să ți se dezaprobe campaniile, iar ulterior s-ar putea să ți se dezaprobe întregul cont de publicitate.

Dezaprobarea contului îți poate bloca activitatea pentru zile întregi. În concluzie, pierzi mai mult dacă nu declari.

Care sunt limitările de targetare introduse cu noile categorii?

Vârstă: nu poți targeta după vârstă, trebuie să targetezi toți utilizatorii cu vârstele între 18-65+
Sex: nu ai opțiunea de a alege genul utilizatorilor.
Detailed Targeting: unele opțiuni de targetare după interese, comportament sau date demografice sunt indisponibile. Totodată, excluderea conform acestor criterii este indisponibilă.
Locație: targetarea locației după un cod poștal este indisponibilă și targetarea pe baza unei locații exacte precum un oraș, o adresă sau un pin se extinde cu 15 mile (25 km).
Lookalike Audiences: acestea s-au transformat în Special Ad Audience, care targetează userii cu un comportament similar cu audiența pe baza căreia se creează.
Custom Audiences: În cazul în care creezi audiență custom, ai grijă să nu includă caracteristici considerate discriminante – bazate pe comportament, vârstă sau sex.
Saved Audiences: utilizarea audiențelor salvate sau salvarea unor audiențe noi este indisponibilă.

Cum creezi o campanie în Special Ad Category în Housing?

Dacă ești familiar cu crearea campaniilor în Facebook, această categorie specială nu îți va da mari bătăi de cap. Chiar dacă ai limitări față de campaniile normale, ținând cont de reglementările noi introduse, nu vei avea probleme nici la nivel de rezultate.

Pasul 1:

Creezi o campanie normală, în care îți alegi toate setările la fel ca până acum. La nivel de campanie, în secțiunea Special Ad Categories alegi categoria Housing.

 

Pasul 2:

La nivel de Ad Set, depinzând de audiența pe care dorești să o targetezi, ai 3 opțiuni:

2.1 Targetare bazată pe interese:

Deși targetarea pe interese este mai generală față de campaniile normale, ai câteva opțiuni în secțiunea de sugestii al targetării detaliate:

De aici selectezi interesele potrivite pentru campania ta. Dacă alegi opțiunile sugerate din listă, ad set-ul tău cu siguranță va primi aprobarea de a afișa reclame.

2.2. Special Ad Audience

Dacă dorești să targetezi un Special Ad Audience, acesta trebuie creat separat în Audiences.

Din meniul din partea stângă a ecranului, din secțiunea Advertise accesezi Audiences:

În continuare, accesezi Create New Audience și alegi opțiunea de Special Ad Audience:

Îți va apărea o fereastră similară cu cea care apare la crearea unui Lookalike, aici îți poți configura audiența. Selectezi sursa, care poate fi un Custom Audience deja creat, după care locația, numărul și mărimea audiențelor.

 

Notă:

Custom Audience-ul sursă poate fi alcătuit din:

  • Utilizatori din website
  • Utilizatori care au avut activitate în aplicație
  • Utilizatori care au completat un formular de lead-uri
  • Utilizatori care au interacționat cu pagina ta de Facebook sau Instagram
  • Utilizatori care au interacționat cu evenimentele tale
  • Utilizatori care urmăresc pagina ta de Facebook sau Instagram
  • Customer list
  • Video engagers

Acum că ai creat Special Ad Audience-ul, la secțiunea de Custom Audiences o poți adăuga în ad set.

2.3 Remarketing

În cazul în care dorești să targetezi utilizatorii care au fost pe website, în secțiunea de Custom Audiences vei putea introduce o audiență creată dinainte (aceasta se setează tot în Audiences).

Ai mai multe detalii despre audiențele pentru remarketing aici.

Pasul 3:

În final, alegi locația, limba vorbită de utilizatori, plasamentele, optimizarea și modul de livrare & you are all good, poți crea și ad-urile la fel ca până acum.

Sperăm că acest articol ți-a lămurit întrebările legate de această nouă modificare introdusă în platforma Facebook Ads. Dacă ai creat campanii în Special Ad Category în Housing, nu ezita să ne împărtășești experiența ta cu acestea.

 

Autorul articolului:
Eliz Bányai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *