14. Aplicatii Si Programe Pentru Editare Video

Postările cu conținut video câștigă teren și devin tot mai populare pe platformele de social media și nu numai.

Este clar și de ce. Attention span-ul utilizatorului a scăzut drastic în ultimii ani, acesta nu este interesat să citească blocuri mari de text și preferă pozele și video, un conținut vizual care le atrage atenția. De aceea, advertiserii au început să integreze tot mai mult text în imagini și video, fiind mai ușor de ”digerat” de către utilizatori. 

O postare video este mult mai probabil să atragă atenția mai multor oameni sau să crească reach-ul, datorită muzicii, imaginilor și atmosferei create. Desigur, în cazul în care folosești conținut video în campaniile de marketing, trebuie să ții cont ca videourile să fie în aliniere cu identitatea vizuală a brand-ului, cu valorile lui și să exprime clar mesajul pe care vrei să îl transmiți. 

Creșterea cererii de conținut video

Un studiu realizat în 2019 a demonstrat trendurile ascendente ale conținutului video. Oameni din domeniul marketingului și vânzărilor și cei care dețin propriile afaceri au fost întrebați despre importanța pe care ei cred că o va avea conținutul video în anul 2020. Astfel, studiul a arătat că majoritatea respondenților consideră că zona de video va crește timpul utilizatorilor pe website sau platformă, va ajuta la generarea de trafic, la creșterea ratei de conversie și la creșterea de brand awareness. 

statistici-video-2019

stats-video-2019Acum când cererea de video este în creștere, este momentul să folosești și tu această tactică și să integrezi conținut video în strategia ta de marketing. Indiferent de domeniul în care activezi, utilizarea conținutului video va fi o adiție plăcută pentru brand-ul tău. Poți încerca să creezi video-uri informaționale, promoționale sau chiar și de entertainment. 

Dacă deții o companie de produse alimentare, ai putea publica video-uri cu rețete sau video-uri în care demonstrezi cum are loc producerea alimentelor. Astfel îți crești transparența și ajuți la creșterea încrederii oamenilor în brand și în produsele pe care le vinzi. 

Dacă deții o sală de sport sau yoga, o variantă bună pentru tine ar fi să faci video-uri cu antrenorii care exersează sau demonstrează anumite exerciții. Eventual, ai putea să colaborezi cu influenceri care vor crea la rândul lor conținut video relevant pentru brand-ul tău. 

În contextul actual, live-urile sunt extrem de populare și au devenit o parte indispensabilă a activității pe social media, care nu trebuie neglijate. În funcție de domeniul companiei tale, îți poți adapta conținutul video, dar în orice caz acesta reprezintă un instrument puternic în promovarea brand-ului tău.

Crearea, editarea și montarea conținutului video

Dacă nu ai încă foarte multă experiență în crearea unui video, nu este nicio problemă. Tot de ce ai nevoie este o cameră de filmat sau chiar un telefon cu o cameră foto acceptabilă (în prezent, unele telefoane mobile sunt chiar mai bune decât aparatele foto) și un concept care să te ghideze atunci când filmezi. Pentru a părea un pic mai profesionist totuși, este nevoie de editarea și montarea video-urilor, iar pentru acest proces îți recomandăm câteva aplicații care te vor ajuta.

Aplicația inShot este gratuită, funcționează pe orice platformă, este foarte ușor de folosit și este potrivită dacă ai nevoie de video-uri scurte, cu un minim de editare audio și video. Avidemux este o altă aplicație gratuită, pentru începători, aceasta nu strică calitatea video-urilor, însă nu poți edita audio. Dacă ai mai multă experiență în editare și montare, atunci îți recomandăm aplicații precum Adobe Premiere, Blender sau Lightworks, cea din urmă având două versiuni: free și pro.

Recent, a apărut aplicația Youtube Video Builder. Momentan este în varianta beta și trebuie să trimiți o cerere pentru a primi acces, dar odată ce ești acceptat, îți sunt oferite multe opțiuni de creare și editare a conținutul video pt ad-uri de Youtube. Acesta animează imagini și logo-uri statice, are o varietate de layout-uri și poți utiliza librăria lor de muzică, astfel că nu vei avea probleme cu drepturile de autor. Durata video-urilor create în Youtube Video Builder este între 6 și 15 secunde. 

Atunci când ajungi în etapa de montare și publicare a conținutului video, trebuie să ții cont de dimensiunile și durata permise pentru platformele unde urmează să postezi. Facebook și Instagram au tendința de a schimba aceste detalii destul de des, de aceea înainte de a-ți salva proiectul editat, verifică care sunt aceste limitări.

Acum că ai toate informațiile și instrumentele necesare la îndemână, ești gata să creezi conținut video. Filmează câteva secunde un produs sau un serviciu pe care îl oferă brand-ul tău, editează conținutul cu ajutorul unei aplicații și postează-l pe Facebook sau Instagram!

Acest articol face parte din seria 30 De Zile De Marketing Debordant. În următorul articol vorbim despre crearea template-urilor pentru textele de email.

Pentru informații relevante din domeniu, urmărește-ne pe Facebook și/sau Instagram.

Autorul articolului:
Diana Caducenco

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *