17. Optimizarea SEO On Page

Dacă ai un website, sigur te-ai întrebat deja ce poți să faci ca să ajungi pe prima pagină de căutări pe Google și cum reușesc alte brand-uri să facă acest lucru. Răspunsul scurt este SEO. Răspunsul mai complex ți-l oferim în articolul de mai jos.

Ce este SEO și de ce este important?

SEO sau Search Engine Optimization reprezintă procesul de optimizare a paginilor web pentru a mări traficul unui website și pentru a crește vizibilitatea acelui website în rezultatele neplătite ale unui motor de căutare, cum ar fi Google. Aici ne referim strict la rezultatele organice, excluzându-le pe cele plătite.

SEO te poate ajuta să generezi trafic, lead-uri, vânzări și profit pentru business-ul tău. Cu ajutorul SEO, devii relevant pentru utilizatori. 

Există două părți principale în SEO: on-page și off-page. Primul pas pe care trebuie să îl faci este partea de on-page. De aceea, în acest articol ne vom concentra pe acest subiect și îți vom oferi câteva recomandări pentru optimizarea website-ului tău.

Optimizare SEO On Page

Optimizare SEO este considerat de fapt un pleonasm în lumea specialiștilor, deoarece SEO înseamnă deja Search Engine Optimization. Acest on-page SEO (care se mai numește și on-site) se referă la optimizarea conținutului unei pagini web, a titlurilor, imaginilor și conținutului. Acesta este important, deoarece ajută motoarele de căutare să înțeleagă site-ul și conținutul acestuia și să identifice dacă este relevant pentru ce caută utilizatorii. Motoarele de căutare precum Google au fiecare propriul algoritm care determină ce website ajunge pe prima pagină de căutări și care este cel mai relevant pentru utilizator.

Ca să reușești să generezi mai mult trafic pe website-ul tău, trebuie să ții cont de câteva lucruri, cum ar fi cuvintele cheie, link-urile și descrierile meta. Toate aceste lucruri pot părea complicate la prima vedere, de aceea noi venim cu câteva recomandări, care pot fi puse în aplicare foarte ușor.

1. Scrie titluri convingătoare

Titlurile articolelor de pe website-ul tău trebuie să stârnească interesul oamenilor, ca aceștia să fie tentați să dea click și să citească întregul articol. Nu dezvălui totul în titlu, dar totuși include cuvântul-cheie, despre ce este vorba în articol. De asemenea, studiile arată că titlurile care includ și cifre sunt preferate de către utilizatori. Dacă nu-ți iese din prima, nu e nicio problemă. Copywriting-ul este un skill care se dezvoltă exersând.

stats-headlines

2. Scrie conținut relevant.

Acest sfat poate suna destul de redundant și simplu, cu toate acestea, nu trebuie neglijat. Un conținut bun trebuie să răspundă unei nevoi și să fie ușor de conectat (linkable). Atunci când scrii conținutul website-ului tău, gândește-te cui te adresezi, cărei cereri răspunzi și dacă satisfaci nevoile utilizatorilor care ajung pe pagina ta. În plus, nu uita că acest conținut te ajută să rankezi în motoarele de căutare, deci utilizează cuvinte-cheie și conectează-ți articolele de alte pagini web de pe website-ul tău sau chiar de pe website-uri care abordează același subiect. În caz că nu ești sigur dacă conținutul despre care vrei să scrii este relevant, poți verifica acest lucru pe site-ul nTopic.

3. Fii atent la descrierile meta.

Descrierile meta apar sub titlul paginii web, în rezultatele motoarele de căutare, și prezintă o scurtă descriere cu privire la conținutul paginii. Optimizarea acestora poate ajuta la îmbunătățirea ratei de click și percepției calității rezultatului.

meta-description

4. Îmbunătățește-ți viteza site-ului web.

Viteza site-ului determină cât timp va petrece utilizatorul pe pagina web și dacă va întreprinde acțiunile dorite de tine (adăugare în coș, cumpărare). Dacă pagina web se încarcă foarte greu, utilizatorul o va părăsi fără să stea prea mult pe gânduri, în căutarea următorului celui mai bun rezultat. Am vorbit deja într-unul dintre articolele precedente despre cum attention span-ul utilizatorilor a scăzut drastic în ultimii ani, iar studiile arată că 40% dintre utilizatori părăsesc un website dacă acesta se încarcă în mai mult de 3 secunde.

În acest sens, viteza unui website întrece în importanță relevanța conținutului. Dacă site-ul tău nu se încarcă destul de repede, utilizatorul îl va abandona fără să fi citit conținutul. De aceea, este important să verifici viteza site-ului tău (aplicația PageSpeed de la Google te poate ajuta) și să vezi cum poți să o îmbunătățești. Una dintre recomandările noastre este să încarci imagini redimensionate și comprimate – te poți folosi și de tool-urile online.

Vrei să înveți mai multe despre SEO? Încearcă și cursurile gratuite de la SEMRush!

Acestea sunt doar câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont atunci când îți optimizezi site-ul web, dar care te vor ajuta cu siguranță să generezi mai mult trafic organic. Iar acum îți propunem să intri pe site-ul tău și să îl analizezi din punctul de vedere al utilizatorului și să faci primii pași pentru optimizarea acestuia.

Acest articol face parte din seria 30 De Zile De Marketing Debordant. În următorul articol vorbim despre politicile GDPR.

Pentru informații relevante din domeniu, urmărește-ne pe Facebook și/sau Instagram.

Autorul articolului:
Diana Caducenco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *