29. Externalizarea Serviciilor De Marketing Online

Dacă ai trecut prin toate articolele din challenge-ul 30 De Zile De Marketing Debordant, poți să îți faci o idee de cât de complex este acest domeniu și cât timp ar trebui să dedici pentru a obține rezultatele visate.

Good things take time.

Astfel, dacă ești o persoană ambițioasă care își dorește să creeze ceva cu adevărat valoros, știi că timpul este cea mai importantă resursă pe care trebuie să o investești pentru a putea crește. Și atunci, dacă avem cu toții doar 24 de ore în fiecare zi, cum de unii reușesc să creeze branduri de succes, iar alții se zbat de foarte mulți ani, fără să rămână ceva concret în urma lor? Aici intervine focus-ul.

Atunci când mintea și timpul nostru este împărțit în 1000 de direcții, e foarte puțin probabil să avansăm foarte mult. Multi-tasking-ul pe termen lung are limitările lui, iar atunci când ne propunem să facem de toate ar trebui să conștientizăm faptul că probabil nimic nu va ieși foarte bine. În cel mai bun caz, va ieși ceva mediocru.

Și atunci care ar putea fi soluția? Studiază-ți cu atenție skill-urile și personalitatea și întreabă-te la ce te pricepi cel mai bine și unde ai putea aduce cea mai mare valoare. La fel, în cazul în care sunt mai mulți oameni în echipa ta, întreabă-te la ce se pricepe cel mai bine fiecare și încearcă să le stimulezi imaginația în domeniile care îi pasionează cel mai mult.

Deși există șanse ca un contabil să vină cu ideea unui vizual sau slogan care să te emoționeze pe loc, probabilitatea e destul de mică. Iar dacă aștepți de la un copywriter creativ un forecast financiar pe care să-ți bazezi strategia de business în următorul trimestru, s-ar putea să ai în curând probleme financiare grave.

Pentru a fi cu adevărat eficienți și a crea lucruri extraordinare, fiecare ar trebui să se ocupe de ceea ce știe să facă cel mai bine. Unii știu să vadă oportunități de business, alții știu să scrie, să analizeze, să deseneze, să converseze sau să codeze.

Așa că dacă nu ai in-house o echipă de marketing online dedicată, poți apela fie la o agenție de digital marketing, fie la freelanceri cu experiență. Ce câștigi?

  • focus pe o anumită direcție de business
  • scăderea costurilor
  • acces la cunoștințe specializate
  • îmbunătățirea calității și a timpilor de livrare a proiectelor

Bineînțeles că toate aceste avantaje depind de competențele și pasiunea (debordantă sau nu) a oamenilor cu care vei colabora. Cere câteva recomandări înainte de a te decide sau începe propriul research pentru a găsi oamenii de marketing potriviți pentru tine.

 

 

Acest articol face parte din seria 30 De Zile De Marketing Debordant. În următorul articol vorbim despre reevaluarea obiectivelor de marketing.

Pentru informații relevante din domeniu, urmărește-ne pe Facebook și/sau Instagram.

Autorul articolului:
Cătălina Mărușter

Chief of Doing Things @Debordant. Îndrăgostită iremediabil de digital marketing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *