5 Motive Pentru Care Sa Lucrezi In Digital Marketing

cariera digital marketing

Anul acesta am absolvit secția de Informatică Economică din cadrul FEAA Timișoara, iar ca orice student care termină o facultate și nu știe pe ce drum s-o apuce, am început să analizez domeniile în care mi-ar plăcea să activez. Cu toate că nu eram sigură că acesta este drumul potrivit pentru mine, am ales să-mi continui studiile în domeniul digital marketing-ului. Și asta în mare parte, datorită motivelor de mai jos.

1. Nu ai cum să te plictisești

Dacă ești o persoană care disprețuiește monotonia, atunci acesta este domeniul potrivit pentru tine. Nu vei avea timp să te plictisești deoarece mereu vei învăța lucruri noi și va trebui să te adaptezi constant ultimelor trenduri. Marketing-ul digital este un domeniu în continuă schimbare, drept urmare va trebui să fii up to date cu tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

2. Marketingul este un domeniu stabil

Dacă unele domenii nu îți pot oferi siguranța locului de muncă, acest lucru nu se aplică și în acest domeniu. De ce? Deoarece înainte de a exista digital marketing-ul, a existat marketingul offline. Marketingul a reprezentat dintotdeauna o componentă esențială a oricărui business, iar atât timp cât vor exista consumatori de produse sau servicii, va exista și nevoia de publicitate și promovare. Cu alte cuvinte, tot ceea ce vei învăța pe parcursul carierei te va ajuta la un moment dat în viața profesională (și personală).

3. Poți alege dintr-o multitudine de specializări

Fie ca ești o persoană creativă sau analitică, cu siguranță îți vei găsi locul în universul marketingului digital. Indiferent că vorbim despre SEM, SEO, content marketing, email marketing, social media, scopul tău final va fi acela de a-ți ajuta clienții să prospere în afacerile lor.

4. Posibilitatea de a lucra de oriunde

Flexibilitatea este unul dintre avantajele care vin odată cu alegerea acestui domeniu. Datorită faptului că vei lucra cu platforme online, nu vei fi constrâns de spațiul în care îți desfășori activitarea, atâta timp cât ai posibilitatea de a te conecta la internet. Poate în prima instanță ți se pare un avantaj minor, dar cu siguranță vei ajunge să-l apreciezi pe termen lung.

5. Studiile în domeniu nu sunt obligatorii

Marketingul online este unul dintre domeniile care au “spart” gheața în ceea ce privește alegerea candidatului ideal. Nu ai neapărat nevoie de studii în domeniu pentru a porni pe acest drum, ci tot ceea ce îți trebuie este pasiune si dorința de a fi mai bun în fiecare zi. De asemenea, certificarile Google îți vor fi un real ajutor, la fel și cursurile de pe Facebook Blueprint, Udemy, Coursera sau Creative Live.

În concluzie, digital marketing-ul este un domeniu fascinant, care necesită cunoștințe și abilități specifice. Unele dintre acestea ar fi înclinația către tehnologie, abilitați foarte bune de comunicare și găsirea echilibrului între o gândire analitica și creativă. Deci ține minte, dacă iți dorești un job în care să nu se instaleaze monotonia și în care să evoluezi în permanență, atunci acesta este domeniul potrivit pentru tine.

Autorul articolului:
Cezara Morar

Performance Marketing Specialist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *