Ce Tip De Personalitate Ai In Functie De Fontul Preferat?

ce tip de personalitate ai

Grafologia sau analiza scrisului de mâna, conform Institutului Britanic de Grafologie, dezvăluie o mulțime de trăsături ale caracterului omenesc, tocmai pentru că este personalizat și unic pentru fiecare dintre noi. Astăzi, penița stiloului a fost înlocuită cu tastatura laptopului/telefonului, iar personalitatea ta descrisă prin modul în care scrii a fost înlocuită cu Times New Roman, Arial, Comic Sans ș.a.m.d.

Da, întradevăr, un font nu este unic precum propriul scris de mână, însă, așa cum am descris în articolul 3 Lucruri Pe Care Nu Le Știai Despre Fonturi, un font poate să spună multe despre tine și mesajul pe care vrei să îl transmiți, dacă îl alegi cum trebuie.

Așa că îți propun un test, pentru a afla ce tip de personalitate ai. Tot ce trebuie să faci este să îți asculți intuiția și să alegi fontul care te atrage cel mai mult și care simți că te reprezintă.

 

Dintre cele 5 de mai jos, care font îți place cel mai mult?

(nu trișa, citește descrierile după ce ai făcut alegerea)

Sursa: Why Fonts Matter – Sarah Hyndman

 

În funcție de fontul ales, găsești mai jos o scurtă descriere a personalității tale.

 

#1 Baskerville

Ești o persoană cu valori bine definite, care preferă discuțiile lungi despre știință, în detrimentul celor despre sentimente. 

Stilul tău de viață este unul liniștit, îți place să citești o carte bună alături de un ceai aromat și nu te simți confortabil să ieși în evidență.

Prietenii tăi au încredere în tine și te consideră o persoană înțeleaptă, de aceea mereu când au nevoie de un sfat, știu că de la tine o să primească cea mai sinceră și informată părere. 

Secret guilty pleasure: îți place să te bucuri de mirosul lucrurilor noi, abia cumpărate. Ex: o carte proaspăt tipărită sau un portofel de piele recent scos din cutie.

 

#2 Helvetica

Ești versatil, îți plac schimbările și orice provocare o primești cu brațele deschise, fără să te sperie. Abordând totul cu calm și pragmatism, ești deseori mediator în discuțiile aprinse – venind cu puncte de vedere neutre și bine analizate înainte să le prezinți celor din jurul tău.

În adâncul inimii tale ești un minimalist căruia îi place să locuiască într-o casă fără prea multe lucruri, preferabil cu o priveliște care să cuprindă tot orizontul.

Secret guilty pleasure: îți place foarte mult să te aranjezi pentru evenimente importante, deși dai impresia că nu ți-a făcut deloc plăcere. 

 

#3 Didot

Ești echilibrat și mereu gânditor, cu multă încredere în tine. Îți place să fii înconjurat de oameni, să socializezi și nu te deranjează să fii în centrul atenției. 

Consideri că detaliile sunt cele care dezvăluie cel mai bine personalitatea cuiva, de aceea ești foarte atent la cum te îmbraci și ești mereu pregătit pentru orice tip de eveniment.

Secret guilty pleasure: îți place ca din când în când, să te comporți ca un copil și să alergi desculț prin ploaie. 

 

#4 Gill Sans

Ești un tradiționalist, deși consideri despre tine că ai o gândire modernă. Îți exprimi în mod articulat sentimentele, gândurile și ideile, iar uneori te consideri un grammar nazi. Acest lucru nu spune despre tine că ești foarte formal, ci din contră, ești foarte deschis cu oamenii din jurul tău.

Ai o personalitate veselă, plăcută, integrându-te foarte repede în orice grup. Te descurci în situații neprevizibile și de multe ori când prietenii tăi au nevoie de un sfat, apelează la tine. 

Secret guilty pleasure: uneori îți place să vorbești vulgar.

 

#5 Clarendon

Atunci când dorești să transmiți un mesaj unui grup, nu e nevoie să atragi foarte mult atenția asupra ta. Încrederea pe care o ai în tine îi convinge pe cei din jur să te asculte fără să le ceri asta.

Îți place să te plimbi prin natură și să evadezi din orașele aglomerate. 

Ești o persoană perfecționistă și pragmatică. Atunci când apare o problemă, preferi să o rezolvi singur, fără a delega task-uri altor persoane.

Îți place mai mult să acționezi decât să analizezi, iar toate opiniile personale ți le asumi și le susții cu tărie fără teamă.

Secret guilty pleasure: te bucuri din când în când de un moment nostalgic plângând la un film sentimental.

 

Dacă ți-am trezit interesul pentru fonturi, există foarte multe site-uri care îți pun la dispoziție o varietate de fonturi pe care le poți descărca gratuit și astfel să îți personalizezi scrisul în lumea aceasta digitalizată.

Autorul articolului:
Adelina Nicolov

Creative Assistant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *