Cum să folosești Geo Ad Customizers în Google Ads?

Ad Customizer este un feature din Google Ads care adaptează textul anunțului în funcție de mai multe variabile, inclusiv device-ul utilizat de user, locația din care acesta a efectuat căutarea, data, momentul zilei sau chiar ziua din săptamană. Astfel, opțiunea de Geo Ads Customizers îți permite să-ți personalizezi reclamele în funcție de locația în care acestea se afișează.

Acest articol explică pas cu pas cum să creezi geo ad customizers și cum să integrezi această funcție în anunțurile tale. În plus, te va ajuta să livrezi ad-uri mai relevante care își vor schimba dinamic textul, în funcție de zona din care este efectuată căutarea. De exemplu, un magazin de ecommerce care livrează produsele rapid pot afișa o reclamă personalizată cuiva din Timișoara, care să arate astfel: “Livrare Rapidă în Timișoara”.

Sunt 2 etape principale ce trebuie parcurse pentru implementarea Geo Ads Customizers: crearea + încărcarea feed-ului în platformă și crearea anunțurilor care să includă această opțiune.

      1. Setup-ul Feed-ului de locație:

A) Aici găsești o listă cu toate locațiile targetate de Google (in format .CSV), inclusiv în România.

B) Adaugă headline-ul customizat într-o coloana de Excel, înainte sau după “Target Location”. Este foarte important ca în titlul coloanei ‘Shipping’ să introduci și “(text)”. Acesta este Business Data Feed-ul pe care îl vom urca în Google Ads. După ce ai terminat de introdus locațiile si copy-urile, salvează acest Excel ca fișier CSV.

geo ad customizer Feed

  C)  Următorul pas este urcarea feed-ului în Google Ads. Din meniul Tools & Settings -> Setup -> Business Data.

Google ads customizer upload feed

   D) Click pe butonul “+” și selectează Ad customiser data.

Geo ads customizer upload feed

   E) Denumește fișierul, uploadează-l și asigură-te cu preview că acesta se încarcă fără erori. După verificare, apasă pe Apply file.

Geo ad customizer upload

Geo ad customizer upload         2. Crearea anunțurilor

După ce ai terminat de urmat acești pași, poți edita sau crea o reclamă nouă, în care să introduci headline-ul {=Geo.Shipping} – adică numele feed-ului, urmat de numele coloanei care conține copy-ul.

geo ad customizer headline

 

De exemplu, în cazul contului OfficeDirect, adurile care conțin geo ad customizers au, în cele mai multe cazuri, cea mai mare rata de click (raportată și la poziția de afișare):

 

ad customizer google ads

În concluzie, trebuie să specificăm faptul că Google nu va ști întotdeauna locația fiecărui user, dar cu siguranță vei vrea ca anunțurile tale să se afișeze și userilor a căror locație Google nu o poate identifica. De aceea, trebuie să incluzi în ad group și reclame care nu conțin geo ad customizer.

 

Autorul articolului:
Cezara Morar

Performance Marketing Specialist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *